Vespers

Projectzangers gezocht voor All Night Vigil, de ‘Vespers’, van Sergej Rachmaninoff

Kamerkoor Vox Antiqua gaat onder leiding van Peter van der Leeuw samen met kamerkoor Ad Novum uit Voorburg in december 2022  de All Night Vigil, op. 37, ‘Vespers’ (1915), van Rachmaninoff uitvoeren. Dat gebeurt in de Maranathakerk in Den Haag. Dit is een unieke kans om nader kennis te maken met dit bijzondere koorwerk, voor zowel projectzangers die het nog niet kennen als voor ervaren projectzangers. Ga met ons mee op Russisch avontuur!


Bijzondere muziek

All Night Vigil is een van de grootste koorwerken voor a capella. Het is een hoogtepunt in de Russisch-orthodoxe sacrale muziek en put uit de rijke Russisch-orthodoxe traditie van Gregoriaanse en polyfone gezangen. Het bestaat uit vijftien delen, waarvan zes delen gebaseerd zijn op de vesperdienst. Deze ‘Vespers’ zijn ingebed in een gevarieerde muzikale setting, die zijn wortels heeft in de Russische muziek van eeuwen terug.

Hoewel erg populair, wordt het naar verhouding weinig uitgevoerd omdat er zoveel zangers nodig zijn. Door de samenwerking van beide kamerkoren kan de ideale bezetting grotendeels gerealiseerd worden. Alleen hebben we nog wel een paar projectzangers nodig.

Vox Antiqua heeft ca. twintig zangers die redelijk gelijkmatig verdeeld zijn over de stemgroepen. Voor dit grote project hebben we plaats voor een hoge sopraan, lage alten, tenoren, en een paar lage bassen voor het echte ‘kozakkengeluid’.


Praktische informatie: tijd en plaats

In deze tijden van corona is het onmogelijk om harde afspraken te maken. Voorlopig staat het dubbelconcert gepland voor december 2022. Dat neemt niet weg dat je erover na kunt denken als je belangstelling hebt. Zodra er meer duidelijkheid is, brengen we dit naar buiten via onze facebook pagina. Als je ons gaat volgen, blijf je op de hoogte. Uiteraard verschijnt nadere informatie ook op de website.

Klik hier voor de website het Voorburgse Ad Novum.

Heb je interesse, neem dan contact op met Karin Greiner van Vox Antiqua: karingreiner@ziggo.nl

Wil je liever op woensdagavond in Voorburg repeteren, dan kun je misschien meedoen met kamerkoor Ad Novum. Contactpersoon is Carla Jockin: info@kamerkooradnovum.nl