Dirigent

Peter van der Leeuw is onze dirigent vanaf november 2017.

Naast Vox Antiqua is Peter vaste dirigent van Projectkoor Chavanon en de kamerkoren Ad Novum en Delft Blue. Als gastdirigent valt hij regelmatig in bij andere koren waaronder het Residentie Bachkoor, het kamer- en grootkoor van Leids Studenten Koor & Orkest Collegium Musicum, Voix Jolies in Voorburg en het politievrouwenkoor De Sirenen in Den Haag. Peter heeft met Chavanon tournees gemaakt naar Frankrijk, Engeland en Zwitserland en met Ad Novum naar Duitsland (Leipzig Thomaskirche en Dresden, Frauenkirche). Stemvormingscursussen gaf Peter aan het Istanbul European Choir in Turkije.

Als zanger zingt Peter regelmatig baritonsolo’s in diverse oratoria en opera’s. Zo zong hij onder meer Romeo in de moderne opera Romeo & Zeliha bij Holland Opera en Papageno in Die Zauberflöte in Frankrijk (Mosset). Daarnaast zingt Peter als remplaçant in het Groot Omroepkoor. Hij zong onder leiding van dirigenten als Jaap van Zweden, Edo de Waard, Jos van Veldhoven, Jan Willem de Vriend, Gijs Leenaars en Peter Dijkstra.

Peter is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservato­rium in Den Haag met als hoofdvak klassieke zang en heeft een master behaald in het burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn zangstudie volgde hij tevens directie- en ensemble-leidinglessen bij o.a. Theo Goedhart.

Bij De Nationale Opera en het European Network of Opera Academies heeft Peter een aantal internationale workshops georganiseerd over operakoordirectie voor jonge veelbelovende dirigenten.