Dirigent

Peter van der Leeuw, onze dirigent, trad aan bij Vox Antiqua in november 2017.

Naast Vox Antiqua dirigeert hij Kamerkoor Ad Novum ( Voorburg), Kamerkoor Delft Blue, Nieuw Kamerkoor (beiden in Delft) en het Haags Matrozenkoor (Den Haag).
Bovendien is hij dirigent van het zomerprojectkoor Chavanon, dat jaarlijks een week naar Frankrijk, of afwisselend naar een locatie in Nederland gaat en zowel ter plekke als in Den Haag optreedt.
Met deze koren geeft hij regelmatig concerten, waarbij hij niet alleen de uitvoerend dirigent is, maar ook leuke en interessante toelichtingen geeft op de te zingen liederen en hun componisten.
Soms zijn er concerten in het buitenland, zoals met Vox Antiqua in de Sint Pieter in Rome en met Ad Novum in de Dom in Aken, de Frauenkirche in Dresden en in J.S. Bach’s Thomaskirche in Leipzig.
Als instrumentaal dirigent heeft Peter sinds een paar jaar het Haagse barokorkest Durante onder zijn hoede. Daarvoor heeft hij in 2021 de Kurt Thomascursus Kamerorkestdirectie gevolgd aan het HKU Conservatorium Utrecht.
Daarnaast is Peter professioneel zanger en treedt hij regelmatig als bariton op in het Groot Omroepkoor. Eerder zong hij een aantal jaren in Bachkoor Holland. Als zanger heeft hij onder leiding van o.a. Jaap van Zweden gezongen en werd door hem geïnspireerd.
Peter is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium met als hoofdvak klassieke zang. Tijdens zijn zangstudie volgde hij directie-, ensemble-leiding- en slagtechnieklessen en woonde na zijn afstuderen vele masterclasses koordirectie bij.
Oorspronkelijk studeerde hij rechten (master burgerlijk recht behaald aan de Universiteit Leiden). Echter direct na afronding van deze studie ging hij naar het Conservatorium in Den Haag, omdat zijn hart toch meer bij de muziek lag. In zijn eerste baan werkte hij vijf jaar lang als impresario voor operazangers en dirigenten en daarna was hij coördinator talentontwikkeling bij De Nationale Opera in Amsterdam.
Sinds 2018 richt hij zich volledig op dirigeren.
Peter woont in Voorburg met zijn vrouw en twee dochters; hij is getrouwd met Aylin Sezer, bekend Turks-Nederlandse sopraan en operazangeres.