Over het koor

Het koor
Vox Antiqua telt 26 leden, 5 tot 8 zangers per stemgroep.
Voor gehele programmaperioden (vanaf de start van een nieuw programma tot en met het concert) kunnen projectzangers met ons mee doen. Zij kunnen zich aanmelden via de pagina ‘contact’.
Peter van der Leeuw is onze dirigent sinds 2017.

Repetities dinsdagavond 20.00-22.00 uur m.u.v. 03 januari, 10 juli-18 augustus en 26 december 2023
in de Duitse kerk, Bleyenburg 3B centrum Den Haag

De Vox-zangers in 2023
Sopranen: Rebecca Beddard, Evelien Brandes, Marieke den Duijf, Erika van Gemerden, Marieke Keur, Sylvia de Tombe, Helga Vermaas, Annette den Heijer
Alten: Françoise van Bunningen, Karin Greiner, Suzan de Jong, Renata Klop, Anna Ofman, Mirjam Roosendaal, Annette Sonnenberg
Tenoren: Fred Balder, Govert Lakerveld, Floris De Leeuwe, Bert Omvlee, Pieter Schelfhout
Bassen: Jan van Leeuwen, Willem Marijs, Han Peters, Ron Timmer, Maurice Voestermans, Henri van der Veen

Waarom ik bij Vox zing

‘Het is voor mij heerlijk ontspannend. Na een dag werken, koken en eten lekker de deur achter me dichtgooien en op de fiets naar het koor. Even helemaal focussen op de muziek met een hele leuke groep mensen… ik zou het niet willen missen!’ (Suzan, alt)

‘Zo mooi zijn die samenklanken in oude muziek, die onze dirigent ons weet te ontlokken. Of het nu serieuze religieuze muziek is, of een pittig liefdesmadrigaal, of frivole dansmuziek, het klinkt allemaal heerlijk en verslavend in m’n oren.’ (Han, bas)

‘Zodra Peter vindt dat we een stuk goed genoeg kennen, gaan we door elkaar staan. Soms zoek ik een bas, dan weer een tenor, of probeer ik te “blenden” met een alt. Dat spel van zoekende stemmen vind ik heel spannend. We werken dat uit in verschillende opstellingen tijdens een concert.’ (Marieke, sopraan)

‘Vox is al sinds zijn oprichting een leuk, gezellig koor. Voor zover ik weet is er geen roddel en achterklap en geen kliekvorming. Er is een vaste kern kroegtijgers, maar als je een keer meegaat voel je je absoluut niet buitengesloten. Kortom, het is een hele prettige groep mensen.’ (Mirjam, alt)

Volg ons ook op facebook