Over het koor

In oktober 2019 gingen we naar Rome om een paar concerten te geven. In de Sint Pieter verzorgden we de muzikale omlijsting van de mis. Heel bijzonder.

Waarom ik bij Vox zing

‘Het is voor mij heerlijk ontspannend. Na een dag werken, koken en eten lekker de deur achter me dichtgooien en op de fiets naar het koor. Even helemaal focussen op de muziek met een hele leuke groep mensen… ik zou het niet willen missen!’ (Suzan, alt)

‘Zo mooi zijn die samenklanken in oude muziek, die onze dirigent ons weet te ontlokken. Of het nu serieuze religieuze muziek is, of een pittig liefdesmadrigaal, of frivole dansmuziek, het klinkt allemaal heerlijk en verslavend in m’n oren.’ (Han, bas)

‘Zodra Peter vindt dat we een stuk goed genoeg kennen, gaan we door elkaar staan. Soms zoek ik een bas, dan weer een tenor, of probeer ik te “blenden” met een alt. Dat spel van zoekende stemmen vind ik heel spannend. We werken dat uit in verschillende opstellingen tijdens een concert.’ (Marieke, sopraan)

‘Vox is al sinds zijn oprichting een leuk, gezellig koor. Voor zover ik weet is er geen roddel en achterklap en geen kliekvorming. Er is een vaste kern kroegtijgers, maar als je een keer meegaat voel je je absoluut niet buitengesloten. Kortom, het is een hele prettige groep mensen.’ (Mirjam, alt)

Volg ons ook op facebook