Een nieuw begin 2021

Concert zaterdag 25 september 2021: ‘Een nieuw begin’

‘Een nieuw begin’: dat verwijst niet alleen naar de coronaperiode, met al zijn beperkingen en hoe wij die als koor doorstaan hebben, maar ook naar de soepele tred van de jaargetijden: in de winter, wanneer we opgesloten zitten in onze huizen, verlangen we naar het voorjaar, wanneer het leven weer op gang komt. Ook al is de winter nog zo lang en koud, je weet dat dat voorjaar op een dag aanbreekt, hoe dan ook. Gelukkig maar!

In dit concert kwamen al die gevoelens tot uitdrukking. De introverte bespiegeling klonk door in het eerste deel van het programma, in de religieuze muziek van o.a. Purcell, Byrd, Palestrina, Victoria en Sweelinck. Daarna volgde een bedrieglijk brave prelude op het voorjaar met Franck en Praetorius. Met Weelkes werd de winter eindelijk verdreven en barstte de lente los. Daarna volgde een stroom borrelende, bruisende liederen van o.a. Gesualdo, Claude Le Jeune, Orlando di Lasso en Janequin. Het leven hebben we in dit concert in alle toonaarden gevierd!

Jhen gezongen en dit smaakt naar meer. Deze kennismaking krijgt vast een vervolg.

Download hier de pdf van deze flyer.

Impressie van het jaarconcert 2021

Ons eerste concert na de lange coronamaanden was op 25 september 2021. Eindelijk kon het weer! We begonnen ingetogen, in stemmig zwart. Na het intermezzo gingen de jasjes uit en begon het losbollerige deel van het programma.